Työttömät pitäisi erotella ylläpidettäviin ja rappeutuviin!

30.8.2000

Liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen (kok.) haluaisi jyvittää suomalaiset maantiet ylläpidettäviin ja sellaisiin, joiden kunnon annetaan heikentyä. Tämä antaa hyvää suuntaa myös työvoimapolitiikkaan. Voisimmehan soveltaa samaa periaatetta vihdoinkin myös työttömiin.

Kannattamattomia, rappeutuvia työttömiä ei kannata ylläpitää. Heiltä voimme lopettaa kaikki tuet välittömästi, jolloin pääsemme noista loisista eroon kätevästi luonnollisella tavalla, voisimmepa leikkisästi sanoa, "luomumenetelmällä".

Miten ylläpidettävät työttömät sitten valitaan? Tietenkin ensimmäiseksi tarkistetaan peruskoulun käytös- ja huolellisuusnumerot, ja mitä tärkeintä on tietysti hyväksyttävästi suoritettu aseellinen varusmiespalvelus. Työttömän tausta tutkitaan rikosrekisteristä, ja Suojelupoliisi antaa jokaisesta myös lausunnon.

Sitten työtön kutsutaan tutkintaan. Työtön suorittaa kuntotestinä Cooperin testi (12 minuutin juoksu). Seuraavaksi työtön luovuttaa virtsa- ja verinäytteet, joista tutkitaan kaikki mahdolliset sairaudet, ja ennen kaikkea huumeiden käyttö, joka automaattisesti tarkoittaa työttömän hylkäämistä. Armeijan ns. "palikkatestiä" voidaan soveltaa tutkittaessa työttömän henkinen kunto.

Testien jälkeen työtön voikin poistua kotiinsa odottamaan lausuntoa. Jokainen kunnollinen työtön hyväksytään ilman muuta ylläpidettävien joukkoon. Testit on kuitenkin järjestettävä joka vuosi.


(Niilo Paasivirta)