Elokuvateatterissa juttelevat kuriin!

16.6.1998

Tiedättehän nuo roistot, yhteiskunnan saastan, viheliäisimmät iljettävät lierot joita Armaassa Suur-Suomessamme jostain käsittämättömästä syystä suvaitaan? Ne limaiset oliot, jotka tulevat elokuvateatteriin, eivät mitä ilmeisimminkään seuraamaan elokuvaa, vaan juttelemaan keskenään tahi selostamaan elokuvan tapahtumia.

Tuo tuollainen ei ole kovin miellyttävää. Mutta onneksi ongelmaan on olemassa ratkaisu, joka, hämmästyttävää kyllä, ei tällä kertaa olekaan minun keksimäni, vaan kiitos kuuluu Jyväskylän ainoan elokuvateatterin henkilökunnalle. Heidän oivan keksintönsä tahdon tuoda julki, ja toivottaa, että tämä erinomainen idea leviäisi muihinkin Suur-Suomemme elokuvateattereihin.

Ratkaisu, joka paikallisesti siis on jo ollut pitemmänkin aikaa käytössä, on kääntää elokuvan äänenvoimakkuus äärimmäiseen maksimiarvoonsa. Arviolta yli 140 desibelin äänenpaineella pauhaava hirmuinen möly peittää taatusti alleen kaikenlaisen juttelun!

Toki tällä mainiolla idealla on omat haittapuolensa. Laadukkaiden kuulosuojainten hinta on kovin korkea, minulla itsellänikään ei ole toistaiseksi ollut sellaisiin varaa, puhumattakaan että olisi moisen hankinnan jälkeen tarpeeksi ylimääräisiä käteisvaroja elokuvalippuihin, joiden hinta nykyään on sangen korkea.

Mutta, elokuvissa pulisijoiden erittäin häiritsevä dialogi siis voidaan tällä varsin yksinkertaisella keinolla peittää, ja mikä parasta, ei tästä aiheudu elokuvateatteriyritykselle mitään lisäkustannuksia. Siispä suosittelen lämpimästi menetelmää käyttöön kaikkiin elokuvateattereihin.


(Niilo Paasivirta)