Suomalainen doping on surkeaa!

26.2.2001

Kyllä tämä dopingskandaali on suorastaan kansallinen häpeä. Miten voi niin monta hiihtäjää jäädä kiinni dopingista nolosti juuri kauden tärkeimmässä kisassa. Koko talviurheilua harrastava maailma nauraa Suomen dopingsotkuille.

Sitä en voi ymmärtää, että Hiihtoliitto on hankkinut tuollaisia täysiä tumpeloita hoitamaan urheilijoidemme dopingia. Miten dopinglääkärit voivat olla niin epäpäteviä, etteivät osaa tehdä dopingia oikein, niin ettei siitä jää kiinni testeissä. Kyllä asiantuntevan lääkärin täytyy tietää kuinka kauan mikäkin aine testeissä näkyy.

Kyllä suomalaisten doping-ammattilaisten kannattaisi nyt lähteä ulkomaille ottamaan oppia. Muualla Euroopassa doping osataan tehdä asianmukaisesti. Nythän suomalaisia verrataan jo venäläisiin, jotka ovat myöskin sählänneet dopingin perusteellisesti.

Hiihtoliiton täytyy ehdottomasti erottaa epäpätevät douppaajat, ja hankkia kunnollisia tilalle. Merita pankin ja muiden sponsoreiden tulisi tukea pätevien doping-ammattilaisten hankintaa Suomeen. Eiköhän entisen Itä-Saksan ammattilaisia vielä löydy työmarkkinoilta suhteellisen edullisesti.

Nostetaan Suomen doping yhdessä uuteen nousuun. Kyllä se tästä lähtee, kun otetaan pätevät lääkärit ja ammattilaiset töihin, sellaiset douppaajat, jotka hoitavat homman vastuuntuntoisesti ja oikein. Yhdenkään suomalaisen urheilijan ei tarvitse enää jäädä kiinni dopingista. Se vaatii vain sitä perusteellista ja tarkkaa työtä, joka meillä on joskus ennekin hallittu.


(Mr. Niilo Paasivirta)