Chatit turmelevat nuorisomme!

29.5.2000

Viime aikoina Internetissä ovat yhä suuremmalla vauhdilla alkaneet yleistyä erilaiset ns. chat-palvelut. Näihin voi kuka tahansa päästä keskustelemaan nimimerkillä eli käytännössä kukaan ei valvo "chattaajien" toimintaa. Tällainen toiminta on nuorisomme kannalta erittäin huolestuttavaa.

Vaikutuksille altis, herkkä nuorisomme pääsee keskustelemaan täysin tuntemattomien ihmisten kanssa ilman minkäänlaista valvontaa. Nuorisolle ei voi olla hyväksi lukea sitä kaikkea iljettävää saastaa, jota chateissa kirjoitellaan! Pöyristyttävää tekstiä, äärimmäisen rumaa kielenkäyttöä ja seksuaali-, huume- ja muissa rikosasioissa liikkuvaa keskustelua, joka turmelee nuorisomme ja johtaa heidät pois uskonnosta!

Ensisijaisesti olisi vanhempien velvollisuus puuttua ankaralla kädellä lasten nettitoimintaan. Mutta tietäen nykyisten vanhempien ns. "vapaan kasvatuksen" ihanteet, pelkkä vanhempien varoittaminen ei riitä. Päättäjien on viimeinkin ryhdyttävä ripeisiin toimenpiteisiin, jotta chatit voitaisiin lakiteitse kieltää, tahi vähintään vaatia jokaiselle chatille vastuullinen päätoimittaja, joka vastaa joka ikisestä sanasta, joka chatin läpi tulee!

Käytännössähän palveluntarjoajan pitäisi olla vastuussa kaikesta webbisaiteillaan esitetystä materiaalista. Jos tämä vihdoinkin toteutuisi, puhdistuisi Internet suorastaan automaattisesti saastasta!


(Niilo Paasivirta)