Röyhkeät autoilijat!

31.5.1999

Autoilijoiden törkeä käyttäytyminen on mennyt jo kerta kaikkiaan liian pitkälle! Nämä nykyiset, nuoret, nopeilla autoilla kaahaavat piittaamattomat sankarit eivät välitä kenestäkään kanssaihmisestä yhtään mitään, kun vaan auton rattiin pääsevät!

Nuoret autoilijat ajavat aina ylinopeutta, kiilaavat kerkeästi joka tilanteessa muiden ohi aina kun mahdollista, eivätkä ikinä väistä ketään jalankulkijaa tai pyöräilijää. Liikennevalotkin ovat heidän mielestään vain suositus, punaisia päin saa ajaa aina kun vaan ehtii. Etenkin sellaista näkee nyt usein, että kun valo on juuri vaihtumassa punaiseksi, niin painetaankin vain kaasu pohjaan jotta ehditään läpi - liikennesäännöthän sallivat keltaisia päin ajamisen jos ei enää "ehdi pysähtyä turvallisesti". Ja eiväthän he ehdi pysähtyä, kun ovat jo kiihdyttäneet vauhdin sinne noin 100 kilometriin tunnissa.

Nämä nuoret suurajajat ovat kaikki mielestään keskimääräistä parempia autoilijoita - kuten 95% autoilijoista on. Kaikki tiet ovat heidän yksityistä omaisuuttaan, ja muut ovat vain häiritseviä esteitä. Mikäli joku missä tahansa viivästyttää heidän matkaansa vain sekunnin murto-osankin, hakeutuu sormi välittömästi äänitorvelle. Näyttävää on myös ajaa kovaa vauhtia kohti, ja suorittaa hätäjarrutus renkaat ulvoen viime hetkellä äänitorvi soiden. Sitten nousee käsi näyttämään nyrkkiä tahi muita kansainvälisiä käsimerkkejä, ja mikäli ikkuna on auki, siitä voidaan huudella vielä törkeyksiä. Tilanteesta lähdetään pois mielenosoituksellisesti täyttä vauhtia kumia polttaen.

Tällaisia ovat nykyajan nuoret autoilijat. Huomaamme, kuinka ruumiillisen kurituksen kieltäminen ja ns. "vapaa kasvatus" ovat tehneet nuorista täydellisiä hulttioita ja täysin kurittomia ja piittaamattomia.


(Niilo Paasivirta)