Armeijafanaatikot ovat naurettavia pellejä!

27.11.2000

Viime aikoina eräät tahot ovat alkaneet saarnata eri julkisissa medioissa yhä äänekkäämmin siviilipalveluksen "vaikeuttamista". Nämä asehullut fanaatikot ovat itse erehtyneet käymään armeijan, ja nyt heitä kaduttaa sellainen typeryys. Kateus, harmi hukatusta ajasta, ja elämän tosiasioiden tajuaminen pikkuhiljaa ajaa nyt nämä "isänmaalliset" raivoamaan sivareille ilman mitään järkevää syytä tai perusteluja.

Jokainen järkevä ihminenhän ymmärtää, että siviilipalvelus on maamme laissa selkeästi määritelty tapa suorittaa maanpuolustusvelvollisuus. Siviilipalveluksella ei kuitenkaan ole mitään tekemistä armeijan tai puolustusvoimien kanssa, paitsi tietenkin siinä mielessä, että puolustusvoimia harmittaa, kun yhä useampi nuori ajattelee omilla aivoillaan ja valitsee siviilipalveluksen.

Etenkin nyt EU:n myötä voidaan lopullisesti haudata puheet siitä, että puolustusvoimilla olisi juuri mitään merkitystä. EU:lle on tulossa yhteiset puolustusvoimat, joihin osallistuminen tulee kaikkien sivistysmaiden tapaan olemaan täysin vapaaehtoista. Jokainen voi hiljaa itsekseen miettiä, miksi eräät tahot vieläkin takertuvat viime vuosisadan alkupuolelle, eivätkä ymmärrä, että vuosituhatkin on jo vaihtunut.

Armeijaan erehtyneet, katkerat pikkupojat, jotka eivät vieläkään ole kasvaneet miehiksi, itkevät nyt kovaa kohtaloaan hiljaa itsekseen, koska menivät armeijaan. Ulospäin tämä sietämätön harmi ja kiukku purkautuu kuitenkin täysin järjettömänä vihana täysin ulkopuolisiin, joilla ei ole heidän "surkean kohtalonsa" kanssa mitään tekemistä.

On täysin varusmiesten omaa syytä, jos heillä oli vaikeaa armeijassa, ja jos armeijassa on edelleen yhtä ikävää ja raskasta. Miksi varusmiehet eivät toimi aktiivisesti olojen parantamiseksi? Ei armeijassa tule olemaan yhtään sen hauskempaa, vaikka siviilipalveluksesta tehtäisiin ikävämpää! Noiden asehullujen fanaatikkojen propaganda alkaa jo muistuttaa ihan pikkulasten kiukuttelua.

Varusmiesten kannattaisi ennemmin ottaa mallia ja esikuvaa sivareista, jotka toimivat aktiivisesti sen puolesta, että siviilipalveluksesta tehtäisiin ensinnäkin tasa-arvoinen ja sitten jopa miellyttävämpi vaihtoehto kuin puolustusvoimat. Lopullinen tavoite on tietysti se, että koko varusmiespalvelus muuttuu vapaaehtoiseksi.

"Toimimalla", jos nyt moista avutonta suunpieksentää voi toiminnaksi sanoa, sivareita vastaan varusmiehet ja entiset varusmiehet siis lähinnä heikentävät omaa asiaansa. Kannattaa muistaa, että valtaosa sivareista kuitenkin on korkeasti koulutettuja, ja useimmat sijoittuvat maassamme johtaviin asemiin, ja että sivarit ovat siis päättämässä myös puolustusvoimien asemasta. Asepalveluksen käyneiden järjetön räyhääminen kyllä muistetaan.

Valitettavasti ei ole sivarien vika että varusmiehet eivät osaisi organisoida edes tietä ulos märästä paperipussista. Anaaliregressiot jäävät normaaleilta ihmisiltä taakse jo vaippaiässä, varusmiehillä ne näköjään jatkuvat vielä "miesten koulun" jälkeenkin. Armeija tekee pojista lapsia.


(Mr. Niilo Paasivirta)