Amiga - esimerkki huonosta, epäonnistuneesta tietokoneesta!

Muistatteko vielä Amigaa? Amiga? Amiga? Mikä se on...ai niin, sehän oli silloin KAUAN sitten joku pelikone, Commodore 64:n uudempi versio. Amigaan oli kopioitu Microsoft Windows -käyttöjärjestelmän näköinen käyttöliittymä, jossa ei kuitenkaan toiminut edes tavallinen tekstinkäsittely (Word) tai taulukkolaskenta (Excel).

Amigan käyttöjärjestelmä oli graafinen, mikä helpotti virusten tekemistä. Siihen oli kopioitu Windowsin työpöytä. Kuitenkaan Amiga ei ollut yhteensopiva Windowsin tai ylipäänsä yhtään minkään kanssa, mikä vääristi kilpailua.

Amiga kannattaisi muistaa, sillä onhan se malliesimerkki siitä, kun tehdään tietokone ottamatta huomioon nykytrendejä ynnä käytännön teollisuusstandardeja. Olkoon tuo epäonnistunut pelikone varoittavana tragediana linux-uskovaisille ja muille Internet-anarkisteille, jotka saastuttavat mielipuolisilla ideoillaan kunnollisia uutisryhmiä.

Amigaan ei saanut näyttö- eikä edes äänikorttia, joten pelit olivat sellaisia Commodore 64 -tasoisia. Jo tuohon aikaan olivat PC-koneet pelienkin osalta ylivoimaisia, puhumattakaan hyötykäytöstä, johon ei Amigan tapaisilla lelukoneilla ole koskaan ollutkaan mitään mahdollisuuksia.

Amigaakin meni ensin vähän kaupaksi, mutta sitten PC-koneet ja Microsoftin loistavat käyttöjärjestelmät jättivät tuon vanhentuneen, kalliin ja hitaan koneen varjoonsa.

Amiga oli täysin epäonnistunut - Commodorehan meni konkurssiin koneen takia. Commodorea ja Amigaa ei olisi syytä edes mainita oikeiden tietokoneiden ja käyttöjärjestelmien, kuten Windowsin, yhteydessä. Lisäksi Amigaan oli valittu hankala ja vanhentunut Motorolan prosessori, kun oli jo tuolloin täysin päivänselvää, että Intelin prosessorit ovat teollisuusstandardi.


(Mr. Niilo Paasivirta)