Alkoholi ja tupakka turmelevat aikuiset kansalaiset!

16.1.2003

Tänään olin pakotettu lukemaan iltapäivälehdistä hirvittävän uutisen: alkoholin ja tupakan veroa aiotaan laskea kiireesti miljardilla eurolla! Kun tällä hetkellä alkoholivero tuottaa valtion kassaan noin 7 miljardia markkaa (1.2 miljardia euroa) vuodessa, se tarkoittaa, että alkoholin hinta tulee putoamaan seitsemänteen osaan eli noin 14 prosenttiin nykyisestä!

Sanomattakin on selvää, mitä tästä seuraa, eikä sitä tarvitse missään nimessä ryhtyä tässä yhteydessä tarkemmin selittämään. Seuraus on se, että kaikki muut paitsi täysraittiit suomalaiset lisäävät heti viinankulutustaan jopa 7-kertaiseksi!

Kun alkoholin aiheuttamat kustannukset yhteiskunnalle ovat jo nyt 30 miljardia markkaa (5 miljardia euroa) vuodessa, ne nousevat myös seitsenkertaisiksi, eli 35 miljardiksi euroksi vuodessa. Näin ollen tämä päättäjien neronleimaus tuottaa valtiollemme lähes 30 miljardia euroa tappiota!

Siinäpä oikein malliesimerkki nykyisten päättäjien "viisaudesta". Yhdellä vaali-populistisella toimenpiteellä viskataan taas puolihuolimattomasti, ohimennen tuosta vaan 30 miljardia euroa kankkulan kaivoon.

Jokainen voi hiljaa itse mielessään miettiä, mikä tämän tolkuttoman veron alennuksen takana on, eikä sitä tarvitse kenellekään ajattelevalle kansalaiselle kertoa. Takana on tietysti nykyisten hallituspuolueiden epätoivoinen suosion kalastelu juuri vaalien alla. Kun on huomattu, että kukaan ei usko enää mihinkään, mitä nykyiset vallanpitäjät hourailevat, täytyy tehdä mitä tahansa, jotta kansa äkkiä unohtaisi kaikkien lupausten pettämiset ja uskomattomat möhläykset.

Siinä sivussa rappeutuu satoja tuhansia työtätekeviä aikuisia ja hukataan 30 miljardia euroa rahaa, ja opetetaan taas yksi sukupolvi alkoholisteiksi vanhempien näyttäessä mallia. Luultavasti tätä operaatiota johtavatkin erinäiset ulkomaiset tahot, joiden tavoitteena on Suomen tuhoaminen.


(Mr. Niilo Paasivirta)