Suomalaiset eivät opi käyttämään alkoholia sivistyneesti!

28.8.2000

Mikseivät päättäjät jo vihdoin ala huomata päivänselvää faktaa, eli sitä, että suomalaiset eivät millään opi käyttämään alkoholia kohtuudella ja asiallisesti, kuten Euroopan sivistyneet kansat! Osaltaan pääsyyllinen nykyiseen karmeaan tilanteeseen on tietysti EU, jota suurin osa kansasta sivumennen sanoen vastusti. Suomalaiset ovat jääneet alkoholiasiassa lapsen tai teinipojan asteelle, eikä tästä asenteesta nousta lähitulevaisuudessa, kenties ei milloinkaan.

Kun alkoholia tulee saataville edulliseen hintaan, niin suomalaiset kyllä käyttävät välittömästi tilaisuutta hyväkseen. Tästä on mitä parhaimpana tai siis pahimpana esimerkkinä Viron ja Venäjän kaljaralli. Suomalaiset kantavat selkä vääränä viinaa ja olutta hirmuisia määriä. Nykytilanteessa tuontirajoitusten vähentäminen olisi täysi katastrofi!

Luulevatko päättäjämme, että kun matkimme sivistysvaltioita alkoholin tuontirajoitusten osalta, se muka järkevöittäisi suomalaisten alkoholin käyttöä? Ei toivoakaan. Kyllä suomalainen juo edelleenkin aina vain humaltuakseen rajusti. Sivistynyt alkoholin käyttö on täällä takapajuisessa perämaassa täysin tuntematon asia. Riehuvat ja oksentelevat juopot ovat se kuva, jonka ulkomaalaisille olemme aina antaneet.

Alkoholinkäyttöhän ei edes kuulu terveeseen elämäntapaan. Se on vain itsensä pettämistä ja tekosyyn hakua. Alkoholia juodaan Suomessa humalan saavuttamiseksi, ei esimerkiksi "viinin hienojen aromien" takia, tai siksi, että jokin viini vaikkapa sopii mainiosti tietyn ruuan kanssa. Tässä tietenkin huomaamme selkeän eron suomenruotsalaisten ja tavallisen suomalaisen välillä. Suomenruotsalaiset ovat sivistyneitä, ja käyttäytyvät erittäin hyvin myös alkoholin suhteen. Suomenruotsalaisille voisikin harkita erilaista alkoholipolitiikkaa kuin ugreille.

Kohtuukäyttöä ei ole olemassakaan, ainakaan Suomessa. Kun juodaan, se tehdään sitten "kunnolla", eli vähintään sammumisen partaalle. Ei kohtuudella. Jos jotain trendiä selkeästi tukevat viranomaisten tilastolliset faktat, ei asiasta huolestuminen ole "muotia" vaan moista on pikemminkin ongelman vähättely. Tämä pätee niin alkoholin kuin huumeidenkin käyttöön. Suomessa vedetään aina alkoholin kanssa kaikki täysin "överiksi", kuten nuorisoslangilla on tapana sanoa.

Alkoholinkäytön keskeinen asia ei kuitenkaan ole se, että suomalaiset juovat itsensä tolkuttomaan kuntoon ja mummot sitten valittavat. Todelliset seuraukset näkyvät päivän sanomalehdistä: raiskauksia, väkivaltarikoksia, hukkumisia, kolareita, rattijuopumuksia, raiskauksia, sydänkohtauksia, aivohalvauksia, syöpäkasvaimia, varkauksia, konkursseja, ilkivaltaa, puukotuksia, ryöstöjä, huumausainerikoksia, raiskauksia, prostitutiota ja niin edelleen, loputtomiin. Nämä voidaan mitata rahassa, ja se summa on hirveä. Ei ihme, että Suomessa on lama, kun "kohtuukäyttö"-politiikka johtaa aina tähän.

Tunnen useampiakin henkilöitä, jotka normaalisti ovat niin kaukana juntista kuin olla voi ja osaavat käyttäytyä sivistyneesti ja asiallisesti, kunnes ottavat pari lasia. Kun viina nousee päähän, niin siinä unohtuvat suomalaiselta kaikki EU:n opit. Kyse on ehkä osaltaan suomalaisten fysiologiasta, pientäkään viinamäärää ei kestetä. EU ei tuonut Suomeen mitään hyvää, vain lisää tolkutonta ädläämistä.

Sosiaalitantat ja kukkahattutädithän haikailevat kovasti sen perään, että näin "EU:n myötä" suomalaiset automaattisesti oppisivat eroon perjantaipullosta ja ryhtyisivät juomaan "sivistyneesti" viinejä viikolla, kuten alkoholisairauksien kärkimaassa Ranskassa tehdään. Nythän se on tavallaan onnistunut. Suomessa tissutellaan nyt viikonkin aikana, ja sen lisäksi vedetään tolkuton humala viikonloppuna. Alkoholin kulutus on noussut hirvittävästi, ja näin "sivistyttiin".

Yhteenvetona voimme todeta, että EU:hun liittyminen oli paitsi suuri virhe, se oli myös ennenaikaista. Suomalaisten pitäisi ensin sivistyä sieltä teinipojan asenteesta ja 1700-luvun viinankäyttö"kulttuurista", ennenkuin on mitään asiaa Euroopan sivistysvaltioiden joukkoon. Ehdotankin, että vanhat, tiukat tuontirajoitukset astuvat mitä pikimmin voimaan, ja että Suomi eroaa EU:sta mahdollisimman kiireellisessä järjestyksessä.


(Niilo Paasivirta)