Ahvenanmaan Kysymys!

23.9.1998

Jälleen on Ahvenanmaalla sorrettu suomenkieltä. Ahvenanmaalaiset nostavat vallan hirmuisen metelin jos joku Heidän Virkamiehistään sanoo sanankin suomeksi! Jos pahalle antaa pikkusormen, joutuu sitten antamaan koko käden! Suomen kielen rutto ei bättrefolkin saarelle saa levitä!

Koska Ahvenanmaalaiset kerran niin kovasti pelkäävät suomenkieltä, voisimmekin hoitaa ongelman heidän puolestaan kertaheitolla. Minulla on Ahvenanmaalaisten ongelmaan hyvä ratkaisu, joka miellyttäisi myös useita Suomenkin kansalaisia.

Annetaan Ahvenanmaa Venäjälle, ja otetaan Karjala vaihdossa! Näin Ahvenanmaalaiset pääsisivät pois EU:sta toistaiseksi, ja myöskin pääsisivät he iankaikkisiksi ajoiksi pois hirvittävästä suomen kielen pelostaan! Ei tarvitsisi Ahvenanmaan osavaltion virkamiesten taatusti enää opiskella suomea salaa, kun toiseksi viralliseksi kieleksi tulisi tilalle venäjä.

Mikä parasta, Ahvenanmaan vaihdosta Karjalaan voimme keskustella täällä armaassa Suur-Suomessamme täysin vapaasti - Ahvenanmaalaisethan eivät taatusti tätä suomenkielistä keskustelua lue!


(Niilo Paasivirta)