Äänestysjärjestelmää on kehitettävä!

16.1.2000

Kävin tässä juuri äänestämässä ja mieleeni nousi merkittävä uusi visio äänestysjärjestelmämme parantamisesta, keinosta jolla saamme Suomen uuteen nousuun!

Ratkaisu on tietysti äänestyksen muuttaminen maksulliseksi. Ehdotan, että äänestysmaksu sekä eduskunta-, EU-parlamentti- että presidentinvaaleissa olisi tästä lähtien 1000 markkaa.

Olettakaamme, että eduskuntavaaleissa äänestää sitten 1000000 äänioikeutettua, jotka ovat valmiit maksamaan tuon 1000 mk äänioikeudestaan. Tuloksena on miljardin markan potti.

Tuo miljardi markkaa luonnollisesti jaetaan eduskuntaan valittujen ehdokkaiden kesken suhteessa saatuun henkilökohtaiseen äänimäärään! Täten, kun esimerkiksi minä saisin eduskuntavaaleissa 60000 annetuista miljoonasta äänestä, siitä lohkeaisi minulle 60 miljoonaa markkaa. Ja tottakai valitsemispalkkio olisi täysin verotonta tuloa!

Tämänlainen palkkio kannustaisi etenkin kunnollisia, taloudesta jotain ymmärtäviä ja edustavia ihmisiä asettumaan ehdolle! Luonnollisesti myös ehdokkuus olisi maksullinen, kannattajalippujen ja -lappujen sijaan 100000 mk selvää rahaa oikeuttaisi ehdokkuuteen (ehdokkuusmaksut lisättäisiin tietysti äänestysmaksupottiin).

Äänestysmaksun ansiosta kansanedustajiamme olisivat vihdoinkin valitsemassa vain ne, jotka todella haluavat vaikuttaa! Eikä kuka tahansa työtön loinen turhaan kävisi äänestämässä huuhaaehdokastaan, kun äänioikeudesta pitäisi maksaa kunnolla.

Kun kansanedustajan työstä lopultakin saisi surkean kuukausipalkan päälle edes jonkinlaisen korvauksen, se kannustaisi edustajia todella tekemään ahkerasti työtä, eikä lihomaan laiskana neljää vuotta, kuten tähän asti.

Äänestysjärjestelmäuudistuksen toisessa vaiheessa tietysti ääniä saisi yhden per 1000 markkaa, jotta maamme merkittävimmät taloudelliset vaikuttajat pystyisivät vihdoin vaikuttamaan maamme asioihin, kuten jo nyt pitäisikin olla - valitettavasti kaikenlaiset huuhaaryhmät saavat kummallisia ehdokkaitaan läpi, eivätkä todelliset asiantuntijat ja ahkerat maamme puolesta toimivat henkilöt saa koskaan tilaisuutta.

Näillä keinoilla saisimme myös kaikenlaiset julkkikset ja sen sellaiset lopullisesti karsittua maamme politiikasta!


(Niilo Paasivirta)