Microsoft Voittaa!

11.3.1999

Windows 2000 tulee. Nyt on vanhojen, epästandardien järjestelmien aika lopullisesti väistyä maailmasta. Internetissä ei ole enää minkäänlaista käyttöä kaikenlaisille ikivanhoille unixeille saati tälle ns. "vapaalle" järjestelmälle Linuxille, joka muuten on eräs kaikkein vaikeimmista ja käyttäjälle epäystävällisimmistä järjestelmistä mitä on olemassa.

Windows 2000:n Advanced Server tulee olemaan se lopullinen niitti erilaisten unix-viritysten arkkuun. Advanced Server sisältää osasto- ja sovelluspalvelimen, jossa on monipuoliset verkkojärjestelmä- ja Internet-palvelut. Ei ole enää mitään syytä käyttää ideologialtaan ja perusajatukseltaankin täydellisen vanhentuneita unixin tapaisia sekasotkuja.

Kehittyvä hardware vaatii käyttöjärjestelmät, jotka pystyvät hyödyntämään koneen koko tehon täydellisesti. Vain Windows 2000 on tämän kehityksen kirkkaimmassa kärjessä. Datacenter Server tukee kaikkein uusimpia huippuluokan koneita; jopa 16-suuntaista symmetristä moniprosessointia ja 64 gigatavun fyysistä muistikapasiteettia! Mikään muu käyttöjärjestelmä ei tähän pysty.

Voin jälleen tyydytyksellä todeta Microsoftin osakkeitteni arvon nousseen huimasti! Ja tälle nousulle ei ole loppua, sillä vain Microsoftin käyttöjärjestelmät ovat se kuuma nimi kaikkien huulilla. Tietotekniikka-alan parhaat ammattilaiset ympäri koko maailman luottavat erittäin vakaasti juuri nimenomaan Microsoftin käyttöjärjestelmiin sekä niiden jatkuvaan, loistavaan kehitykseen.

On vaikea edes keksiä sanoja, joilla voisin kuvata sitä mahtavaa tunnetta ja ylpeyttä, jota tunnen, kun saan olla käyttämässä maailman kaikkien aikojen parhaita käyttöjärjestelmiä, Microsoftin käyttöjärjestelmiä. Niiden kaikkien vakio-ominaisuuksiin kuuluvat sekä klusterointi että myöskin kuormituksen tasaus. Kertakaikkiaan hienoa - ja eräs upea seikka joka minun on mainittava, on se, että en olisi osannut edes kuvitella, että Windows 98 ja Windows NT -käyttöjärjestelmiä voisi enää paljonkaan parantaa. Mutta korkeimmatkaan odotukseni eivät olleet niin hienoja, kuin Microsoftin loistavan kehitystyön uusimmat hedelmät.

Windows NT:n historian aikana Microsoft on myynyt yli 23 miljoonaa Windows NT -lisenssiä. Pieni haikeus hyvästien jättämisestä tälle loistavalle käyttöjärjestelmälle hiipuu nopeasti, koska kuitenkin tiedämme, että Windows 2000 sisältää edelleen kaikki ne erinomaiset ominaisuudet, joista aiemmat Windows-käyttöjärjestelmät ovat olleet tunnettuja! Moniajo, loistava graafinen käyttäjäliittymä, verkko ja Internet vakiona, maailman paras tietoturvallisuus, ja vaikka mitä - enhän minä edes voi muistaa kaikkia upeita ominaisuuksia, jotka siis ovat vain niitä, joita olemme jo ennestään tottuneet Microsoftin käyttöjärjestelmissä käyttämään!

Wassenaarin sopimus takaa Windows -käyttöjärjestelmille jatkossakin maailman ylivoimaisesti parhaan tietoturvallisuuden. Kun parhaiden salausjärjestelmien valvonta on vastedes nimenomaan USA:n tehtävä, on selvää, että juuri Microsoftilla on parhaat mahdollisuudet kehittää tietoturvallisuutta, huolimatta Linux-uskovaisten ja muun hämäräaineksen hakkeroinnista.

On vain hämmästeltävä, kun tutustuu Windows 2000 -käyttöjärjestelmien uusiin huippuominaisuuksiin. Windows 2000 Active Directory, Installer, Advanced Networking, Office 2000, Group Policy, loistavat työasemien hallinta-, asennus-, käyttäjäprofiili-, tallennus-, replikointi-, apuohjelmisto- ja lukemattomat muut ominaisuudet... voiko tämä olla edes totta? Tuntuu lähes uskomattomalta, että näin hyvä käyttöjärjestelmä voi edes olla olemassa!

Mutta uskottava se on! Tietotekniikka-alan ammattilaiset kaikkialla maailmassa katsovat luottavaisin silmin uudelle vuosituhannelle, jonka eräs kirkkaimmista johtotähdistä tulee olemaan kiistatta Microsoft!


(Niilo Paasivirta)