IBM:n emämunaus!

26.2.1999

Nyt naurattaa! TV 1:n talousuutisissa nimittäin juuri kuulin seuraavanlaisen hupiuutisen (lieneekö tekaistu?): "IBM, maailman suurin tietokonevalmistaja, aikoo siirtyä tietokoneissaan linux-käyttöjärjestelmään".

Eli tulemme näkemään "maailman suurimman tietokonevalmistajan" lopullisen romahduksen piakkoin. Osakekurssit ovat jo menossa alas huimaa vauhtia - käyriäkin vilautettiin tuossa uutiskatsauksessa pikaisesti.

Onhan jo selvää, että nimenomaan ja vain Microsoftin uudet käyttöjärjestelmät ovat ja tulevat olemaan teollisuusstandardi kaikilla tietotekniikan aloilla. Linux jää marginaaliryhmien näpertelyksi, kun kaikki yritykset ja tietotekniikka-ala yleensäkin tulee käyttämään Microsoftin erinomaisia kaupallisia käyttöjärjestelmiä. On selvää, että ohjelmanvalmistajat tukevat vain Microsoftin käyttöjärjestelmiä, eivät mitään epävarmaa purkkaviritystä.

IBM siis raivaa vihdoinkin itsensä pois tieltä! Ehkäpä näemme Bill Gatesin suuren unelmankin vielä toteutuvan: hardware olisi ilmaista, ja vain ohjelmat maksaisivat. Olen täydellisesti samaa mieltä kaikessa kuin hyvä ystäväni Bill Gates, hän on ollut tietotekniikan alalla aina kaiken kehityksen terävimmän kärjen etunenässä, ja on vuosisatamme suurin talousnero. Hänen ylivertaiset visionsa ovat osoittautuneet poikkeuksetta oikeaksi kerta toisensa jälkeen.

Taaskin saimme yhden todisteen, kuinka nimenomaan minun mielipiteeni ovat kautta aikojen olleet aina oikeassa. Vaatimattomasti voin todeta, että ansio kuuluu loistavan terävälle älylleni ja kaikkien alojen erikoisasiantuntemukselleni. En halua kehua enempää, koska tunnetusti olen vaatimaton, nöyrä luonne, ja mitä sopivinta ainesta kansamme johtajaksi. Olenhan myöskin entisen kansanedustajan kummipojan veli, mikä todistaa hyvistä suhteistani myöskin valtiomme johtoportaaseen.

Vihdoinkin pääsemme turhasta mammutista, IBM:stä, eroon. Tuo vastenmielinen kolossi, kuin ihrainen, hinkuva rikas laiskuri, onkin istunut valtavan takapuolensa kera tukkeena tietotekniikan kehittymisen tiellä. Nyt tuon tien ensimmäinen rohkea pioneeri, Microsoft pääsee jatkamaan kehitystä entistäkin suuremmalla nopeudella, ensi vuosituhannen kirkkaimpana johtotähtenä!

Toivoisin kuitenkin, että TV 1:n talousuutisten toimittajat malttaisivat vastaisuudessa perehtyä uutisaiheisiinsa. Nimittäin kyseisessä hätäisesti hutaistussa uutisessa ei ollenkaan muistettu painottaa sitä tosiseikkaa, että linuxiin sortuminen tietää IBM:lle varmaa tuhoa. Olen aina valmis avustamaan toimittajia, jotta oikea tieto ynnä oikea kuva tietotekniikka- alasta esitettäisiin suurelle yleisölle totuudenmukaisesti.

Linuxin osaltahan kannattaa myös muistaa, että sen käyttö on äärimmäisen vaikeaa, ja mitä tahansa tekeekin, tarvitsee valtavat aputiedostot ja ohjeet. Eikä kaikilla ole aikaa, halua ja mahdollisuuksia notkua jatkuvasti verkossa latailemassa ja etsimässä milloin mitäkin linux-tiedon sirpaletta sieltä ynnä täältä. Useimmiten ovat nuo aputiedostoja sisältävät paikatkin vaikeasti löydettävissä sekä hitaiden ja epäluotettavien tietoliikenneyhteyksien takia - koska niitä pyöritellään kaikenlaisilla ikivanhoilla unixeilla ja hätäisillä linux-virityksillä eikä nimenomaan palvelinkäyttöön suunnitellulla Microsoft Windows NT -käyttöjärjestelmällä.

Nuo kristallinkirkkaat tosiseikathan ovatkin jo valjeneet kaikille oikeille tietotekniikka-alan ammattilaisille jo hyvän aikaa sitten. On selvää, että Microsoftin erinomaiset käyttöjärjestelmät, joissa helpit, manuaalit ja tuotetuki ovat aina olleet mitä parhaimmassa kunnossa, ovat ainoa oikea vaihtoehto myös ihmisille, joilla ei ole alan koulutusta mutta jotka joutuvat silti tietokoneita työssään käyttämään.

Suomen valtio ja kunnathan ovat valinneet viisaasti ja kaukonäköisesti nimenomaan Microsoftin käyttöjärjestelmiä tukevat ICL (Nokia) -tietokoneet, jotka tulevat jatkossakin olemaan hyvä valinta. Ajatelkaapas, mikä katastrofi olisi tullut, jos oltaisiin sorruttu IBM:n koneisiin! Niiden osaltahan Microsoftin käyttöjärjestelmien tukeminen nyt loppuu, mikä tietää toki kuoliniskua IBM:lle. Vahingoniloisena tulen seuraamaan IBM:n alamäkeä.

On selvää, että IBM:n ottavat konkurssin jälkeen haltuunsa muut yritykset, ja silloin IBM-koneet tulevat jälleen tukemaan vain ja ainoastaan juuri Microsoftin käyttöjärjestelmiä. Eiväthän IBM:n koneet toki huonoja olleet, eikä kaikkea tuotekehittelyä tulla varmasti hukkaamaan tämän linux-hullutuksen takia.

Itse tämän alan ylivoimaisesti parhaana ennustajana ja visionäärinä sekä vaatimattomana ihmisenä ennustan täten, että jopa Microsoft itse ryhtyy IBM:n romahduksen seurauksena ottamaan haltuunsa myös laitteistopuolta. Silloin saamme vihdoinkin koneita, jotka tukevat juuri oikeita käyttö- järjestelmiä maksimaalisella teholla! Itse ostan varmasti juuri Microsoft- tietokoneen, heti kun niitä alkaa tulla markkinoille.

Joka on eri mieltä minun kanssani, saa toki pitää virheelliset ajatuksensa ominaan. Onhan jo aina kiistattomasti nähty, että minun mielipiteeni ovat olleet täydellisen oikeita. Eli pitäkää te yhteiskunnan vastaiset hakkeri- hämäräainekset suunne kiinni, koska ette pysty mitenkään perustelemaan omia valheitanne.

Mitä iloa on elämästä, jos vain käyttää propelihattujen purkkavirityksiä, eikä tutustu Microsoftin uusimpiin innovaatioihin?

Käyttöjärjestelmien jako Microsoftin käyttöjärjestelmiin ja ns. "vapaisiin" käyttöjärjestelmiin on aiheuttanut suurta kurjuutta ja kärsimystä noiden ns. "vapaiden" käyttöjärjestelmien käyttäjille.

Suomen nuorison tulisi vapauttaa itsensä yliopistopeelojen ja ns. "vapaiden" käyttöjärjestelmien ikeestä ja opiskella niin paljon kuin mahdollista ja asettaa nuorekas viisautensa ja lahjakkuutensa palvelemaan Microsoftin käyttöjärjestelmiä käyttävää yhteiskuntaamme.

Etenkin yliopistoissa linuxin ja muiden ns. "vapaiden" käyttöjärjestelmien vastainen taistelu onkin etenemässä hyvää vauhtia kaupallisten sponsorien avustuksella. Kaupallinen reaalimaailmahan vaatii nykyään tuotteilta nimen- omaan sitä laatua ja luotettavuutta, josta Microsoftin käyttöjärjestelmät ovat erityisesti tunnettuja. Lisäksi pitää muistaa huippuluokan yhteen- sopivuus; kaikkien tietokoneiden kaikki tiedostoformaatit ovat nykyään Microsoftin ansioista yhteensopivia. Vain ns. "vapaat" käyttöjärjestelmät rikkovat standardeja.

Yleisön kiihkeiden pyyntöjen takia olen nyt myös pakotettu jälleen avaamaan Oikeat Mielipiteet senkin vaaran uhalla, että epäsuotavat, yhteiskuntaamme vastustavat ainekset pääsevät siten niitä lukemaan, ja epäilemättä vääristelemään sanomaani kaikin mahdollisin tavoin, irroittaen yksittäisiä lauseita asiayhteyksistään tahi peräti muuttamaan tekstiä törkeästi.


(Mr. Niilo Paasivirta)