Opinions: Eurourheilu!

4.1.1999

Koska se luvattu urheilu-uudistus oikein tapahtuu? Johan tässä ollaan oltu Euroopan Unionissa jo pitkään!

Kaikissa kansainvälisissä urheilukisoissa, kuten maailmanmestaruus- ja olympiakisoissahan oli tarkoitus olla tästä lähtien vain Euroopan joukkue. Emmehän enää tarvitse vanhanaikaisia "kansallisia" joukkueita, vaan olkaamme isänmaamme Euroopan Unionin puolella! Kaikkiin MM- ja olympiakisoihin olisi tästedes järjestettävä Euroopan karsintakilpailut.

Ajatelkaa, kuinka paljon etua ja siunausta Euroopan Unionillemme sekä sen osavaltioille tästä olisi. Ensinnäkin, näyttäisimme maailmalle, kuinka Unionimme toimii täydellisesti yhteistyössä ja kuinka rintamamme sekä linjamme on yhteinen ja sopuisa, ynnä teräksenluja kaikenlaisia ulkoisia uhkia vastaan. Euroopan joukkue olisi kisoissa myöskin aina erittäin vahva, sillä ovathan Euroopassa kiistatta maailman parhaat urheilijat.

Osavaltioidemme urheilutoimintaan saisimme yhteisten joukkueiden ansiosta huomattavia säästöjä, kun joka kisaan ei tarvitsisi lähettää valtavaa, vanhanaikaista, kallista mutta huonoa "kansallista" joukkuetta. Myöskin MM- ja olympiakisojen järjestelyt helpottuisivat huomattavasti, kun osanottajien määrä putoaisi erittäin huomattavasti. Enää ei myöskään tarvittaisi kisapaikoilla kansallisia poliitikoita onnittelemassa ja kannustelemassa TV-kameroiden edessä, vaan Unionin edustajat riittäisivät.

Tämä uudistus olisi isänmaassamme, Euroopan Unionissa, suoritettava mitä kiireellisimmin, sillä se yhdentäisi valtioliittoamme huomattavasti, onhan urheilu lähellä monien eurooppalaisten sydäntä!


(Niilo Paasivirta)