Matka metrossa

Olin tuossa hiljattain käymässä maamme äärilaidoilla, eli Helsingissä, tuossa syrjäisessä Viaporin kylkiäiseksi perustetussa pittoreskissa rantakylässä. Matkustin kaupungissa pari etappia myöskin käyttäen metroa. Eräässä vaiheessa ajattelin säästää hieman aikaa ja hurauttaa maanalaisella Rautatientorilta Kamppiin, jonne päin minulla oli asiaa.

No, menin Rautatientorin metron liukuportaat alas. Alhaalla odotti pieni yllätys: ainakin tusina lipuntarkastajaa seisoi ringissä piirittäen portaiden alapään, vahvistuksenaan noin viisi järjestyksenvalvojaa. Kyseessä oli tehostettu lipuntarkastus-isku. Minua asia ei luonnollisestikaan millään tavalla hermostuttanut, koska minulla on tietenkin aina laillinen matkalippu mukana. Tässä tapauksessa se oli juuri äsken maksulaitteessa käytetty HKL:n arvokortti.

Odotellessani seuraavaa metrojunaa, näin, että pari ns. laitapuolen kulkijan näköistä mutta silti vielä melko nuorehkoa miestä oli mitä ilmeisemmin jäänyt kiinni oleskelusta metroaseman alueella matkaliputta. Heille kirjoitettiin juuri tarkastusmaksua. Toinen huudahti ”N***eri pääsi läpi!”, kun huomasi toisella puolen metrolaituria erään afrikkalais-amerikkalaisen henkilön päässeen tarkastuksesta läpi (toki lippunsa näyttäen, mutta sitä lipun näyttämistä tämä huudahtaja ei ollut huomannut). Metron lipuntarkistaja ei huudahduksesta piitannut, vaan jatkoi esitelmää. Nimittäin, esitelmää siitä, mistä ja miten metroon saa voimassa olevia matkalippuja. Tämä kaljuhko herrasmies ei ilmeisesti ollut asiaa lainkaan tiennyt – ilmeisesti hän ei koskaan ollut ostanut matkalippua. Matkatavaroiden puutteesta päättelin kuitenkin hänen olevan kylän alkuasukkaita.

Sitten metrojuna jo saapuikin. Siirryin vaunuun sisälle, ja huomasin, tai oikeastaan haistoin, pari noin 14-vuotiasta tyttöä, jotka olivat vahvasti meikattuja. Haju tuli siidereistä, jota kummallakin oli kädessään avoin tölkillinen. Toinen tyttö huusi juuri toiselle, älä nouse vaunusta! Tyttö, jota kiellettiin nousemasta, hermostui tästä, ja alkoi kiroilla ja valittaa, että nyt heidän pitäisi kävellä Kampista asti – sillä metrojunan ovet suhahtivat juuri kiinni ja matka alkoi.

Toinen tyttönen kiirehti selittämään, että he olisivat saaneet sakot. Ilmeisestikin kummallakaan tyttösellä ei ensinnäkään ollut ollut matkalippua, ja toiseksi, siiderin – 4,5 tilavuus-% vahvuisen – julkinen kittaaminen metrossa saattaisi myöskin johtaa sanktioihin. Suutahtanut tyttö rauhoittui, kun itsekin huomasi vahvistetun tarkastaja- ja järjestyksenvalvojajoukon.

Kampissa nousin vaunusta, kuten nämä kaksi tyttöstäkin. He lähtivät viereisillä liukuportailla ylös. Toinen tyttönen istui portaille, ilmeisesti väsähtäneenä kävelystä, joka sentään oli metrovaunusta liukuportaille lähes 20 metrin mittainen. Satuin vielä kuulemaan hieman heidän keskusteluaan. Toinen tyttö katseli kännykästään tekstiviestejä, ja toinen kehoitti häntä ”jättämään sen jätkän” ja ”se vain käyttää sua hyväksi”. Ilmeisesti toinen tyttönen päätti tehdä kuten toinen neuvoi, ja tytöt sinetöivät päätöksen hellällä ja pitkällä suudelmalla.

Että tällaista tällä kertaa. Kaikenlaisia muitakin sattumuksia tuli tarkkaavaisella silmälläni nähtyä ja kuultua, niistä myöhemmin lisää.

3 Responses to “Matka metrossa”

  1. Mike Says:

    Aina yhtä valitettavia ovat nämä tulevaisuudenlupaukset, joille säännöt merkitsevät vessanpönttöä, ja siinä istujan persposket heidän aivojaan.

  2. Herran Ruoska Says:

    Tässähän aivan ilmeisesti toinen tyttö oli houkuttelemassa toista pois suhteesta miehen kanssa, lesbolaisiin irstailuihin. Siihen viittaa myös tuo ”hellä ja pitkä suudelma”.

  3. Niilo Paasivirta Says:

    Luulisin, että molemmat tytöt olivat jo aiemminkin tutustuneet noihin irstaisiin, syntisiin nautintoihin – molemmissa oli jo selvästi nähtävissä paheellisen rappion ja turmion leima.

Leave a Reply


Bad Behavior has blocked 20 access attempts in the last 7 days.