Joulu on jo ovella ja tarvitaan kiireellinen päätös!

Nyt on jo 25. päivä lokakuuta! Eli nyt, pahimpien joulukiireiden keskellä on taas jälleen kerran Suomen kansan edessä tuo tärkeä teologinen kysymys: mistä kaupasta joulu tänä vuonna ostetaan?!? Kävin tarkistamassa tärkeimpien kaupallisten markkinajohtajien jouluvalmistaumisten tämänhetkiset tasot ja arvostin ne jouluarvosanoilla (4-10). Tuloksista päätellen eivät tainneet kaupalliset tahot olla arvanneet, että tonttu ei tule tässä vaiheessa pelkästään ikkunan taa vaan sisäänkin asti.

Osuuskauppa Keskimaan (SOK Middle-earth) hyllyväleissä kriittisen tärkeää joulumyyntiä häiritsi pahasti riehuva taistelu Yhdysvalloista lanseerattua Halloween-pakanajuhlaa vastaan (kuvassa)! Toki on selvää, että kaikki kaupalliset juhlat koko maailmasta Kiitospäivää ja Kanamara Matsuria (かなまら祭り) myöten on saatava myydyksi suomalaisille, mutta jouluarvosanaksi Prismalle on tällaisen tilanteen takia silti annettava vain puolet kiitettävästä eli 10/2 = 5.


Natsi-Siwa, kuten kansan suussa hauskan leikkisästi arjalaisgermaanista LIDL-kauppaketjua kutsutaan, on selvästi myöhässä joulun myymisessä kansalle. Vain joulusuklaat olivat ilmestyneet hyllyille vaikka Tuomas jo melkein ovella kolkuttaa tuodakseen joulun sisään aivan justiinsa. Zusammenscheißen! Jouluarvosana tällekin siis vain viis (5).

Viimeiseksi kävin katsastamassa Keskon hallitseman Citymarketin. Siellä joulu oli pisimmällä! Joskaan ei sielläkään tietysti vielä riittävän pitkällä. Leluosasto uutuuksineen oli pullahtanut käytävälle asti mutta sitä ei nimitetty JouluLeluMaaksi tms. kuten olisi jo ehdottomasti pitänyt. Näyttävät joulukoristeet myös loistivat poissaolollaan (kuvassa), vaikka joulupaperit ja -kortit jo olivatkin alustavasti näytteillä. Koska Keskossa kuitenkin selvästi oli pyritty jo myymään joulu ainakin lapsille, täytyy antaa jouluarvosanaksi 6. Eli aika hyvä. 6:han on kuusi eli jo melkein joulukuusi!


Täten voittajaksi, tosin vain rinnanmitalla, kiri kaikkein kaupallisin kauppaketjumme Kesko ja sen suuret automarketit. Sieltä siis jokainen isänmaallinen kansalainen tänä vuonna joulun ostaa!

On vielä todettava, että kiitettävään jouluarvosanaan ei olisi mikään kauppafranchisemme yltänyt missään nimessä, sillä jokaisesta puuttui edelleen jouluisan ostostunnelman persupilari eli kaiuttimista raikaava joululaulu ja -musiikki! Nyt jo pitäisivät ainakin jouluhissimusiikin pehmeät sävelet hivellä asiakkaiden korvia, vaikka varsinaista asiaan kuuluvaa joululaulua ei ihan vielä kukaan myymäläpäällikkö rohkenisikaan sallia. Kansalla kun on tapana olla se omituinen käsitys, että joululaulua ei saisi aloittaa 2 kuukautta ennen joulua vaikka silloin kaupallinen joulukiire on kovimmillaan.

Leave a Reply


Bad Behavior has blocked 20 access attempts in the last 7 days.